De leiding

Rebbel:

Rebbel is een boerendochter die veel kletst en alles over iedereen weet. Een geheim bewaren, vindt ze moeilijk. Ze is de vrouw van Bas Bos en woont met hem in het boswachtershuisje. Ze is gek op dieren en verzorgt veel van de gewonde bosdieren die Bas mee naar huis neemt. Ook houdt ze van koken en bakken en doet dit dan ook vaak met de bevers.

Wendy Michels speelt Rebbel bij de bevers. Ze heeft zelf nooit bij de Scouting gezeten, maar is sinds 1996 beverleiding bij onze groep en dat bevalt haar erg goed. In het dagelijks leven is Wendy mama van een zoon en dochter en werkt ze bij ‘Bakkersland’ als administratief medewerker kwaliteit. Zij is ook de penningmeester van de vereniging en doet ook de ledenadministratie.

Keet Kleur:

Keet Kleur is een echte kunstenaares: ze is vrolijk, en er zit allemaal verf op haar kleding. Voor het dorp maakt ze samen met de bevers de mooiste dingen en versieringen. Keet kan in haar creativiteit en enthousiasme ook wel een beetje ondeugend of brutaal zijn.

Judy Pijnenburg-van Tuyl is Keet Kleur. Een rol die goed bij haar past, want in het dagelijkse leven is ze ook erg creatief. Ze werkt bij een dagbestedingsplek van Cello op een dienstgroep waar ze kantine werkzaamheden uitvoeren. Thuis is ze moeder van Isa, Youri en Evy.
Op 6 jarige leeftijd is ze bij de kabouters (welpen Shanti) gegaan en heeft alle speltakken doorlopen. Ze is sinds 1996 beverleidster en heeft de blauwe vogel groep mee opgericht waar ze ook elke week als leiding aanwezig is. Sinds een aantal jaar is ze ook actief als secretaris van het verenigingsbestuur en praktijkbegeleider van Scouting St. Joris Haaren.

Professor Plof:

Professor Plof is de verstrooide professor met warrig haar en een witte jas. Professor Plof kan je helpen als je een oplossing zoekt voor een probleem. Hij ziet alleen niet altijd de gevaren in van zijn experimenten, er gebeuren dan ook wel eens kleine ongelukjes. Ook is Professor Plof altijd alles kwijt, dus pas op wat je aan hem geeft, want als je het terug wilt hebben kun je het beter niet bij de Professor achter laten!

Jeroen Beerens speelt deze verstrooide Professor, hij is al sinds 2000 leiding. Hij is op zijn 7de bij de welpen begonnen en heeft de speltakken doorlopen tot de pivo's (roverscouts). Jeroen is de penningmeester van de stichting Scouting St. Joris Haaren. Jeroen werkt als ontwerper een stand en interieur ontwerpbureau in Den Bosch.

Noa:

Noa heeft donker lang golvend haar en ziet er een beetje oosters uit. Zij maakt graag nieuwe vrienden. Bij haar kun je lekker uitrazen of uithuilen. Noa is af en toe een beetje dromerig. In en om haar huis liggen overal kussens waarop je lekker uit kunt rusten en niets hoeft te doen.

Anniek de Kort speelt de rol van Noa. Zij is haar scoutingloopbaan bij de kabouters (welpen Shanti) begonnen en heeft tot afgelopen jaar bij de roverscouts gezeten. In het dagelijks leven studeert zij aan de PABO.

Stanley Stekker:

Stanley Stekker is de technische man van Hotsjietonia. Hij is gek op cijfers, schema’s en elektronica. Alles wat kapot is, kan hij maken. Hij is heel handig met de GPS en kompas. Soms is hij een beetje verlegen of let hij te veel op details. Aan het huis van Stanley zie je meteen dat er een uitvinder woont. Gelukkig zijn alle gevaarlijke dingen goed opgeborgen. Stanley is stiekem verliefd op Noa.

Mari van Rijzingen speelt de rol van Stanley Stekker. Die past goed bij hem want hij is sinds een aantal jaar de beheerder van het scoutinggebouw en repareert dus ook in het echt de dingen die kapot zijn. Mari heeft zelf altijd bij de scouting gezeten en toen hij te oud was om jeugdlid te zijn, is hij leiding bij de bevers geworden. In het echte leven is Mari timmerman en woont hij samen met zijn vriendin.

Rozemarijn:

Rozemarijn is een leuke, gezellige en praktische vrouw. Ze is dol op bloemen, planten en koken en vindt het leuk als je op bezoek komt in haar boerderij. Ze helpt kinderen met het uitvoeren van hun plannen en is goed in improviseren. Ze kan soms wel een beetje overbezorgd zijn.
Rozemarijn wordt gespeeld door Merel van Haaren. Zij is als jeugdlid begonnen bij de bevers. Zij zit op de Baanderherencollege en is via haar maatschappelijke stage bij de bevers gekomen, sindsdien is zij gebleven als leiding.