Wat doen we?

Kijk eens op onze facebook pagina hier zetten we (bijna) elke week nieuwe foto's en verhalen op:

De bevers komen elke zaterdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur naar het dorp Hotsjietonia. Wij proberen elke week weer een nieuw en uitdagend programma aan te bieden. De bevers starten altijd met het openingslied en de kring, waarin alle bevers hun belevenissen mogen vertellen. Daarna start het programma en sluiten we de ochtend af in een beverdam.

Hier een greep uit onze programma’s: speuren in de bossen, knutselen, boeven vangen, voetballen, cake versieren, survival, schilderen, wie is de sterkste bever?, waterspelletjes, naar de boerderij, een quiz, hoe wordt je een heks?, fotospeurtocht, appelflappen bakken en estafettes.

Ook besteden wij aandacht aan speciale gelegenheden zoals vader/moederdag, dierendag, de jaargetijden, sinterklaas, kerst enz. Bij al deze programma’s staan samenwerken en samenspelen centraal, maar ook individuele opdrachten, sociale vaardigheden, winnen en verliezen en elkaar helpen komen aan bod bij het spelen.

Het kamp is het hoogtepunt van het seizoen. Het start op de eerste zondag van de zomervakantie (basisonderwijs) en duurt dan t/m dinsdag. Veel kinderen hebben dan nog niet veel logeer-ervaring en op kamp gaan is dan vaak erg spannend. Vandaar dat we in Haaren blijven en 2 nachtjes op ons eigen scoutinggebouw doorbrengen. Tijdens het kamp gebeuren er altijd spannende dingen en maken we veel mee. Kijk ook eens in ons fotoboek en bij nieuws, daar staat een beschrijving van ons laatste kamp.

We kunnen urenlang vertellen over hoe leuk het bij de scouting is,

maar zelf komen ervaren werkt het beste. Je mag bij de bevers 3 keer vrijblijvend meedraaien. Dus..... kom een kijkje nemen!

Er gaat een scoutingwereld voor je open.