Scouts zijn jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar. Wij komen een keer per week op vrijdagavond 19:00 tot 21:00 bij elkaar om iets te ondernemen. Het thema wat bij deze groep centraal staat is de ontdekkingsreis. Zo leer je koken op je eigen kampvuur, pionieren en ontdek je de wereld om je heen!

Buiten deze vrijdagavonden gaan wij zo’n 2 a 3 keer per jaar op weekend. In de winter slapen wij dan in blokhutten, maar in de zomer kamperen wij natuurlijk.

Het hoogtepunt van het scoutingjaar is het zomerkamp. Dit is een week lang primitief kamperen. Het zomerkamp valt in de eerste week van de zomervakantie.

De scoutinggroep is opgedeeld in vaste groepjes. Deze groepjes noemen wij troepen. Veel van de activiteiten voeren we met deze troepen uit bijv. fietstochten, voettochten, kamperen. Maar ook spelen de groepjes soms tegen elkaar in dorpspelen of bosspelen. De oudste jongens of meisjes in elke groep (ervaren scouts) zorgen ervoor dat de activiteit in goede banen geleid wordt en dat de nieuwe scouts zich snel thuis voelen. Zij worden de troepleider genoemd. Deze groep scouts is relatief zelfstandig en leert samen te werken met anderen in de groep. Zo wordt de scout voorbereidt op de volgende speltak waarin zij zelf activiteiten gaat organiseren.

Survivalbaan