De leiding

Dat zijn Akela, Baloe, Chil, Hathi.

Akela:

Ik ben Danielle Verhoeven, oftewel Akela. Ik ben in 1990 geboren en ben dus nog redelijk jong. Ik ben leiding bij de welpen sinds ik in 2006 mee op kamp ben gegaan als kookstaf. Ik vond dit zo leuk dat ik nooit meer weg ben gegaan. Nadat mijn zus in 2010 jaar geleden gestopt is bij de welpen heb ik haar titel als teamleidster overgenomen.

Ik heb mijn havo diploma behaald op het Maurick college, hierna wilde ik gaan studeren om sportinstructrice te worden. Dit is helaas niet gelukt doordat ik in mijn laatste jaar van het Maurick college erg veel rugklachten kreeg en een toekomst in de sport en beweging er dus niet in zat.

Hierdoor heb ik voor een andere opleiding en dus een andere toekomst moeten kiezen. Ik heb toen de keuze gemaakt dat ik met moeilijk opvoedbare kinderen wilde werken en hierbij paste de opleiding SPH van de Fontys volledig. Ik ben op het moment nog met deze opleiding in Eindhoven bezig. Ik ben achteraf heel erg blij dat ik niet mijn eerste droom kon volgen om sportinstructrice te volgen, omdat ik mij nu besef dat een toekomst met kinderen (al dan niet met problemen) beter voor mij weggelegd is.

Baloe:

In 1986 ben ik, Geert van der Heijden, als Bever begonnen bij de groep. Zoals iedereen ben ik na de bevers doorgestoomd naar de welpen om vervolgens de verkenners (scouts), rowans (explorers) en de pivo’s (roverscouts) te doorlopen.

Na het behalen van mijn diploma bedrijfseconomie aan de Fonty’s Hogeschool te Eindhoven en het verkrijgen van een fulltime baan ben ik in augustus 2008 begonnen bij de welpen als staflid. Het bezorgen van een leuke en soms leerzame middag voor de jongens is een leuke uitdaging.

Naast het draaien van de welpen ben ik ook nog actief binnen de groep in pr-commissie. Het doel van deze commissie is het verduidelijken van Scouting St. Joris Haaren binnen de gemeente Haaren.

Chil:

Wout van Diessen is lid van de welpenstaf sinds 1981. Nadat ik welp en verkenner (scout) was geweest en de tijd naderde dat ik ook de rowans (explorers) zou moeten verlaten werd mij gevraagd of ik in de welpenleiding wou komen. Met genoegen ging ik op dit aanbod in en heb daar tot op heden nog geen spijt van.

Het blijft een mooie uitdaging om de jeugd telkens weer een fijne middag te bezorgen. Belangrijk hierbij is dat je ook in je spelen met de tijd meegaat, maar ook de basis van je spel (het jungleverhaal) niet uit het oog verliest. De kampen zijn voor mij ook telkens weer een hoogtepunt en een mooie afsluiting van het scoutingseizoen.

Als neventaak ben ik al jaren penningmeester van de Welpen-Mowgli. Sinds december 1989 werk ik op verschillende vestigingen bij de Gamma.

Hathi:

Op mijn 15de ben ik gevraagd voor de welpenleiding. Er waren in Haaren nog geen welpen, en dus was het voor mij en mijn 5 mede-stafleden een hele uitdaging om te gaan draaien met 21 welpen. In onze scoutinggroep waren de welpen de 3e speltak, nu zij er inmiddels 7. Je zult begrijpen een speltak draaien binnen zo’n grote groep nu heel anders is van vijfendertig jaar geleden.

Ook de omstandigheden in ons hordehol nu en het 'met z'n alle rond de oliekachel zitten' toen maakt het mogelijk om de ruimtes in ons gebouw veel meer voor het spel te benutten.
Buiten het leidinggeven probeer ik voor de Mowgli-Welpenhorde deze site in orde te houden. Dit alles en het feit dat een welpenhorde ieder jaar weer anders is maakt deze hobby zo leuk.

Ik ben na de Mavo begonnen met een studie aan de H.T.S. in Den Bosch. Dit was niet zo succesvol en ik besloot te gaan werken. Na een avondopleiding werk ik nu als bouwkundig tekenaar (modeler) bij Vaessen algemeen bouwbedrijf bv in Raamsdonksveer.

Groetjes Catrien Snellen