De leiding

De leiding bij de welpen Shanti hebben allemaal een naam van een dier uit de jungle, hieronder kun je vinden wie wie is:

Sona is een zwarte beer. Ze is erg sterk en beschermd iedereen. Ook leert ze ons alles over de wetten van de jungle en is dol op lekker eten.

Ik ben Manon van de Wiel en speelt de rol van Sona. Ik heb zelf bij de scouting gezeten, bij de kabouters (deze groep heet nu welpen shanti). Op 10-jarig leeftijd ben ik er vanaf gegaan. Door een maatschappelijke stage op mijn school ben ik weer terug gekomen bij de scouting en na mijn stage niet meer weg gegaan. Nu studeer ik pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 4 op het Koning Willem 1 College in Den Bosch, ik zit nu in mijn derde jaar van de opleiding.

Sona:

Mang:

De vleermuis Mang, is een echt nachtdier en waakt in het donker over de jungle. Ze is overal van op de hoogte en is erg goed in sluipspelletjes. De beste tijd van de dag vindt ze de nacht en is dan ook dol op avondspellen, speurtochten in het donker en natuurlijk het kampvuur en laat opblijven.

Hallo, ik ben Iris van de Wiel en speelt de rol van Mang. Ik heb zelf  bij de bevers en de kabouters (tegenwoordig welpen shanti) gezeten. En door de verhalen van mijn zus Manon wilde ik graag leiding worden bij de scouting. Ik doe dat nu al een jaar en vindt het heel erg leuk. Ik ben nog student en volg de opleiding Meubeldesign op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Malchi is een vrolijke vis, ze woont in de Talaab poel in de jungle. Daar eet ze graag de hele dag insecten, want die vindt ze heel lekker. Haar lievelingskleur is blauw van het water en anderen helpen doet ze heel graag. Malchi wil graag heel snel leren zwemmen, zodat ze later sneller kan zwemmen dan Jacala de krokodil, vandaar dat ze altijd meedoet met renspelletjes en daar heel snel in is.

De rol van Malchi wordt gespeeld door Sanne van Berkel: Ik heb zelf vroeger bij de scouting gezeten en mijn vader is lang leiding geweest.

Ik zit op het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel en toen ik maatschappelijke stage moest gaan lopen voor school heb ik bij scouting Haaren geïnformeerd of dat kon, ik vond het erg leuk, dus ben ik na mijn stage leiding gebleven bij de welpen shanti.

Malchi:

Afbeeldingsresultaat voor malchi welpen

Kaa:

Kaa is niet zomaar een slang, ze is een Python. Met zijn lange lenige lijf van wel 10 meter lang kan ze de mooiste rimboedansen doen! Ze houd dan ook erg van muziek en dansen. Maar ook kan ze heel goed voordoen hoe je moet knopen en met haar bezwerende blik kan ze andere dieren hypnotiseren, dus ben op je hoede!

Ik ben Lisa en heet bij de scouting Kaa, samen met mijn vriendin Sanne ben ik maatschappelijke stage gaan lopen bij de welpen shanti. Zelf heb ik nooit bij de scouting gezeten, maar ik vind het erg leuk om elke week met de meiden bezig te zijn, dus ben ik na mijn stage leiding gebleven.

Oe is een schildpad, het is een rustig dier. Ze doet de dingen graag op haar gemak en houdt niet van rennen en springen. Ze verstopt zich liever in haar schild en houdt van rustige spelltejs en zwemmen in het water. Als je moe bent kun je lekker even bij Oe uitrusten.

Wendy speelt de rol van oe: Ik heb zelf nooit bij de Scouting gezeten, maar ben in 1996 beverleiding geworden en dat beviel me erg goed. Sinds een aantal jaren ben ik ook penningmeester en gegevensbeheerder van de vereniging en ondersteun ik de welpen shanti leiding.  In het dagelijks leven  ben ik moeder van Daan en Anne en werkt ik bij de thuiszorg in onze regio.

Oe:

Mor:

Mor is een pauw met prachtige veren. Zij  laat ze graag aan iedereen zien, want haar veren hebben hele mooie kleuren. Mor houd heel erg van mooie dingen en knutselt graag.

Ik ben Judy Pijnenburg-van Tuyl en speel de rol van Mor. In het dagelijks leven werk ik met verstandelijk beperkte kinderen in het onderwijs. Thuis ben ik moeder van drie kinderen: Isa, Youri en Evy.

Op 6-jarige leeftijd ben ik een keer met mijn buurmeisje gaan kijken bij de welpen shanti (toen nog kabouters) en vond het zo leuk dat ik er nog steeds actief ben. In 1996 ben ik beverleiding geworden en maakt nu ook deel uit van het leidingteam van de blauwe vogels en welpen shanti. Ook ben ik al een aantal jaar actief als secretaris van het verenigingsbestuur van onze groep.