Vereniging

Bestuur Scouting Sint Joris Haaren

Scouting Sint Joris Haaren is gesplitst in een stichting en een vereniging, die beide hun eigen taken en verantwoordelijkheden hebben. Beide organisaties hebben een eigen bestuur.

Het merendeel van de bestuursleden is vooral actief achter de schermen, maar ook in de speltakken. Hieronder lees je wat de specifieke taken en verantwoordelijkheden van de vereniging en de stichting zijn.

Vereniging Scouting Sint Joris Haaren

Het verenigingsbestuur is verantwoordelijk voor alle scouting aangelegenheden m.b.t. speltakken, jeugdleden, spel, werving en klein onderhoud/schoonhouden van het gebouw. Het verenigingsbestuur komt 1x in de maand bij elkaar om hier over te vergaderen. 

De gebruikelijke functionarissen (voorzitter, penningmeester en secretaris) en de groepsbegeleider zitten in het verenigingsbestuur. Daarnaast zitten er vertegenwoordigers van de speltakkken in het bestuur; 1 lid namens de Bevers en Blauwe vogels, 1 lid namens de Welpen Mowgli en Welpen Shanti en 1 lid namens de Scouts en Explorers.  Speltakken die niet vertegenwoordigd zijn in het bestuur, hebben een toehorende,  adviserende  rol. Van deze speltakken is ook altijd 1 afgevaardigde aanwezig bij vergaderingen en op deze manier ook betrokken bij de besluitvorming. 

 

Functie Naam Contact
Voorzitter vacant bestuur@scoutinghaaren.nl
Secretaris Judy Pijnenburg – van Tuyl secretaris@scoutinghaaren.nl
Penningmeester Wendy Michels penningmeester@scoutinghaaren.nl
Groepsbegeleider Wouter Krijnen groepsbegeleider@scoutinghaaren.nl
Afgevaardigde speltakken Merel van Haaren Namens Bevers en Blauwe Vogels
Britt van Kesteren Namens Welpen Shanti en Welpen Mowgli
Veronique de Bresser Namens Scouts
Afgevaardigde stichting Wout van Diessen stichting@scoutinghaaren.nl

Groepsraad – ALV

Binnen de vereniging is de groepsraad het hoogste orgaan. De Groepsraad beslist over alles wat de vereniging aangaat. Denk aan ledenactiviteiten, trainingen van vrijwilligers, leden-kaderwerving en het beleid van de vereniging op allerlei onderwerpen. De groepsraad zorgt dus voor een goede uitvoering van het scoutingspel, De groepsraad bestaat uit de leiding van alle speltakken en het groepsbestuur. De groepsraad vergadert tenminste 2 maal per jaar. 

Vragen of opmerkingen?

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over of voor het stichtingsbestuur of verenigingsbestuur dan kunt u ons altijd mailen.