Blauwe vogels

Welkom bij de Blauwe Vogels!

Mannen en vrouwen
Woensdagavond 19.00 – 21.00 uur

Bij scouting Haaren hebben we een groep opgericht voor mensen met een beperking: De Blauwe Vogels. Momenteel is het een gezellige groep voor volwassenen. Elke week verzorgen we een uitdagend en gevarieerd programma voor onze leden.

Wie zijn we?

Scouting is op de eerste plaats vrijetijdsbesteding, dus gaat het er vooral om een leuke tijd voor onze leden te organiseren. Ten tweede willen we onze leden uitdagen om hun grenzen op te zoeken en ze proberen te verleggen, nieuwe dingen te leren en vriendschappen te maken en onderhouden. Zo ontdek je steeds wie je bent en wat je mogelijkheden zijn.

Wat doen we?

We starten de woensdag avond altijd rustig met een kopje koffie en kletsen gezellig wat bij voordat we beginnen met ons programma.

We doen activiteiten zoals: (gezelschap)spelletjes, koken en bakken, (speur)tochtjes lopen, escaperooms, knutselen, een quiz spelen (zoals ik hou van Holland, triviant ed.), bewegingsactiviteiten, oud Hollandse spelen, creatieve activiteiten, naar dieren kijken, muziek luisteren of karaoke-zingen, kraak de code of kampvuur maken. Je kunt het zo gek niet verzinnen of wij gaan het doen. Na een gezellige avond gaan onze leden met de taxi of zelfstandig weer naar huis toe. 

Hoogtepunten

Ieder jaar gaan we met zijn allen uit eten en een weekendje logeren in een ander dorp, hier maken we altijd super speciale dagen van en onze leden genieten dan zichtbaar.

 

Voor wie?

Blauwe Vogels is een scoutinggroep speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. In principe is iedereen bij ons welkom (mensen die geheel rolstoelafhankelijk zijn en zelf geen transfers kunnen maken, kunnen door het ontbreken van aanpassingen in het gebouw helaas niet deelnemen).

Onze groep bestaat momenteel uit volwassenen tussen de  25 en 75 jaar. Soms sluit onze groep niet aan bij iemand of kunnen wij niet bieden wat iemand nodig heeft. Vandaar dat we altijd een intakegesprek houden met een begeleider en mag je eerst 3 keer komen kijken. Mocht het zo zijn dat onze groep niet aansluit kunnen wij je vaak wel doorverwijzen naar een andere scoutinggroep in de regio.  

Groepsverband

We doen veel activiteiten in groepsverband, vandaar dat we het belangrijk vinden dat de leden aansluiting hebben bij elkaar, vooral in hun beleving. De leden die we nu in onze groep hebben houden van gezelligheid, vinden het leuk om samen te knutselen en spelletjes te doen. Ze kunnen elkaar helpen, ondersteunen en aanvullen.

 

De leiding

Scouting is een organisatie die werkt met vrijwilligers, ook onze Blauwe Vogel groep wordt begeleid door vrijwilligers. We zijn met zijn vijven en begeleiden met veel plezier in onze vrije tijd de Blauwe Vogels begeleiden. Velen van ons werken in de zorg en zijn goed bekend met de doelgroep, maar voor andere is dit hun eerste ervaring met de doelgroep. We proberen expertise in ons stafteam te houden, maar het blijft vrijwilligerswerk. De verhouding leiding – leden proberen we rond 1 op 3 of 4 te houden.

Wij zijn 5 enthousiaste vrijwilligers die het erg leuk vinden om elke week weer een leuke en uitdagende activiteit te organiseren voor de leden van onze blauwe vogels groep. We passen de activiteiten aan aan onze leden: aan hun mogelijkheden, wensen en behoeften. De meeste leiding van de blauwe vogels werkt zelf in de zorg en hebben dus voldoende ervaring met onze doelgroep en weten hoe we met de leden om moeten gaan en welke aanpassingen nodig zijn.

Maar dit is niet noodzakelijk, lijkt het je leuk om samen met ons leiding te worden van de blauwe vogels kan dat ook als je geen ervaring met de doelgroep hebt. Het gaat er bij ons vooral om de leden een leuke en gezellige avond te bezorgen!

Ilse Philippus, Kirsten van Boxtel, Stef Knevel, Amber Brock en Judy Pijnenburg – van Tuyl

Ga je mee op avontuur met de Blauwe Vogels?

Heb je interesse of denk je dat het leuk is voor een cliënt van je stuur ons dan een mail. We nemen zo snel mogelijk contact met jullie op.

Mail naar blauwevogels@scoutinghaaren.nl 

Mocht je alvast meer informatie willen lezen, lees dan onze Informatiebrief Blauwe vogels

Het laatste nieuws