Welpen Shanti

Welkom bij Welpen Shanti!

Meisjes
Zaterdag 10.30 – 12.00 uur

De welpen shanti is een speltak voor meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Iedere zaterdagochtend komen wij samen en spelen we met Shanti in de jungle. We doen allerlei dingen zoals: spelletjes, speurtochten, knutselen, koken, sporten en wedstrijdjes. Zo is er elke week iets anders te doen. Ga jij ook met ons mee naar de jungle?

 

 

Wie zijn we?

De welpen Shanti herken je aan hun groene polo’s met Shanti erop. Meestal zijn de welpen buiten te vinden. We doen dan allerlei dingen, bijvoorbeeld kleine en grote spelen zoals een escaperoom, levend stratego, weerwolven of geitenvoetbal. Maar ook knutselen, een kampvuur maken, een speurtocht of koken doen we regelmatig. Zo is er elke week wel iets anders te doen. Heel belangrijk bij de welpen is de junglesfeer. Daar horen verschillende gebruiken bij. Wij starten met een openingslied en sluiten af met een yell. Tijdens installatie is de welpenwet/ belofte belangrijk

 

Speciale bijeenkomsten

Naast de wekelijkse bijeenkomsten hebben we ook regelmatig speciale bijeenkomsten. In het begin van ons seizoen is er altijd een seizoensopening met alle leden van Scouting Sint Joris Haaren.

Een keer per jaar doen wij een grote activiteit, de jungle dag, met alle welpen uit onze regio. Ook hebben we elk jaar een weekend, we slapen dan een nachtje op ons eigen scoutinggebouw en daar en doen wij leuke dingen.

En het hoogtepunt van het jaar is ons zomerkamp, in de eerste week van de zomervakantie gaan wij een weekje logeren in een ander dorp of stad en beleven we daar allerlei avonturen. 

Jungle

Weet je al wat de jungle is? De jungle is een groot en dicht oerwoud. Dat is een spannend terrein met grote bossen, grotten en rotsen. In de jungle leven een heleboel verschillende dieren (leiding) zoals
Rikki-Tikki-Tavi (de mangoest), Mor (de pauw),
Oe (de schildpad), en Wouti (de vogel).  
Elke zaterdag beleven zij samen met de Shanti’s gekke, leuke maar soms ook spannende avonturen in de jungle.   

 

Welpenwet

Een welp speelt samen met anderen in de jungle.
Een welp is eerlijk, vriendelijk en zet door.
Een welp zorgt goed voor de natuur.

Welpenbelofte

Ik beloof mijn best te doen een goede welp te zijn,
iedereen te helpen waar ik kan
en mij te houden aan de Welpenwet.
Jullie kunnen op mijn rekenen!

Openingslied

We zijn weer in de jungle, Yalahi

We gaan op avontuur, Yalahi

Doen supergave dingen, Yalahi


Iets anders ieder uur.


Slingeren aan lianen, Yalahi


Trotseren de rivier, Yalahi


Speuren door de jungle, Yalahi


Zijn vriend van mens en dier! YALAHI!!
 

Sluitingsyell

We verlaten nu de jungle,
maar komen zeker terug!

YALAHI!!

 

Rikki-Tikki-Tavi

Rikki-Tikki-Tavi is een mangoest en leeft in de jungle. Het is een vrolijk diertje dat dol is op spanning en sensatie en stuitert de hele dag rond. Zij doet alles heel snel en is dol op wedstrijdjes. Verder is zij ook leergierig, lenig, slim, handig en wil zij graag anderen helpen.

Sinds 2019 is Brit leiding bij de welpen Shanti, ondanks dat ze zelf geen scouting ervaring heeft, heeft ze het heel erg naar haar zin bij onze groep! 

Mor

Mor is een pauw met prachtige veren. Daar pronkt zij altijd mee, zij laat ze graag aan iedereen zien, want haar veren hebben hele mooie kleuren. Mor houdt van knutselen, mooie dingen en verkleden. 

Judy is Mor. Op 6-jarige leeftijd is zij als kind lid geworden van de welpen Shanti en heeft alle speltakken doorlopen. Zij is sinds 1996 leiding bij de bevers/shanti en blauwe vogels en is al een aantal jaar actief als secretaris van het verenigingsbestuur van Scouting Sint Joris.

Oe

Oe is een schildpad. Oe is een rustig dier. Ze doet de dingen graag op haar gemak en houdt niet van rennen en springen. Ze verstopt zich liever in haar schild en houdt van verstoppertje spelen. Als je moe bent, kun je lekker even bij Oe uitrusten.

 Wendy speelt de rol van Oe. Ze heeft zelf nooit bij de Scouting gezeten, maar is sinds 1996 beverleiding bij onze groep en dat bevalt haar erg goed. Daarnaast is zij penningmeester en gegevensbeheerder van de vereniging.

Wouti

Wouti is een vogel… hij is een kei in spellen verzinnen. Hij houdt heel erg van lekker koken en hij is rustig en snel moe. 

Wouter ondersteunt onze speltak regelmatig wanneer we handen te kort komen en gaat al 6 jaar met ons mee op kamp als kookstaf.

Meedoen met Welpen Shanti?

Wil jij net als Shanti met de welpen op avontuur? Kom dan eens een keer kijken! Je mag zelfs 3 keer meedoen met onze welpen om te kijken of jij het leuk vindt.

Interesse? Ga dan naar onze inschrijfpagina!

Voor meer informatie zie ook onze Informatiebrief welpen Shanti

Het laatste nieuws