Bevers

Welkom bij de Bevers!

Zaterdag 10.30 – 12.00 uur

De jongste kinderen van onze scoutinggroep noemen we de Bevers. Het is een gemengde groep met jongens en meisjes van 4,5 tot 7 jaar die elke zaterdagochtend leuke, spannende en afwisselende programma’s doen waarbij spelen centraal staat. 

Hotsjietonia

De bevers spelen elke zaterdagmorgen in het dorp Hotsjietonia, de dorpsbewoners (leiding) wonen daar in allemaal gekke huizen en hebben soms grappige namen zoals Rebbel, Rozemarijn, Sterre Stroom, Professor Plof, Stanley Stekker en Keet Kleur. Stuiter is een jongentje dat meestal te vinden is op het speelveld en doet daar allemaal leuke dingen met de bevers en bewoners van Hotsjietonia. Samen met de leiding ontdekken de bevers de wereld om zich heen en beleven allerlei avonturen. De bevers herken je aan hun rode polo’s die we dragen als uniform.

Wij  zijn  de  bevers
En  zingen  dit  lied
Het  liefst  lekker  hard
Anders  hoor  je  het  niet

Wij  gaan  samen  spelen
Dat  doen  we  zo  graag
Want  wat  we  gaan  doen
Doen  we  samen  vandaag
Ik  dans  en  spring
Ik  stuiter  en  ik  zing
Wij  zijn  de  bevers
En  zingen  dit  lied
Het  liefst  lekker  hard
Anders  hoor  je  het  niet.
Wij  gaan  samen  spelen
Dat  vinden  we  fijn
Wat  is  het  toch  leuk
Om  een  bever  te z ijn!
 

Samenwerken en samen spelen

Bevers houden vooral van spelen, waarbij fantasie een grote rol speelt. Tijdens de opkomsten beginnen we elke zaterdag met het beverlied en sluiten we af in een beverdam. We doen allerlei leuke activiteiten waarbij we plezier, uitdaging en ontwikkeling centraal zetten. Elke week is weer anders: speurtochten, knutselen, koken en bakken, spelen in de bossen, sporten en survivallen, escaperooms, de sterkste bever of programma’s in de trant van “ik hou van Holland” of “de jongens tegen de meisjes” en nog veel meer.

Bij al deze programma’s staan samenwerken en samen spelen centraal, maar ook individuele opdrachten, sociale vaardigheden, winnen, verliezen en elkaar helpen komen aan bod. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen.

Buitenleven

De bevers spelen natuurlijk niet alleen met de leiding, maar ook met elkaar. Zoals overal binnen de scouting neemt ook bij de bevers het buitenleven een belangrijke plaats in. De omgeving van ons clubgebouw is daarvoor zeer geschikt, bijvoorbeeld in Park Ruijbosch en Bos Termeer. Er valt van alles te ontdekken en te beleven.

Hoogtepunten

De hoogtepunten van het seizoen zijn de seizoensopening (dan maken we er met alle speltakken van Scouting St. Joris Haaren een geweldige dag van), het oefenweekendje (dan blijven de bevers een nachtje slapen in Hotsjietonia), Beverdoedag (een leuke activiteit met alle bevers uit de regio) én natuurlijk ons zomerkamp!

Zomerkamp

Het kamp start op de eerste zondag van de zomervakantie van de basisschool en duurt t/m dinsdag. Veel kinderen hebben dan nog niet veel logeerervaring en op kamp gaan is dan vaak erg spannend. Vandaar dat we in Haaren op ons eigen scoutinggebouw blijven om daar 2 nachtjes te logeren. Tijdens het kamp gebeuren er altijd spannende dingen en maken we veel mee. Kijk ook eens bij onze foto’s of op facebook voor een indruk van het kamp en de wekelijkse bijeenkomsten.

 

De leiding

Rebbel

Rebbel is een boerendochter die veel kletst en alles over iedereen weet. Een geheim bewaren, vindt ze moeilijk. Ze is de vrouw van Bas Bos en woont met hem in het boswachtershuisje. Ze is gek op dieren en verzorgt veel van de gewonde bosdieren die Bas mee naar huis neemt. Ook houdt ze van koken en bakken en doet dit dan ook vaak met de bevers.

Wendy speelt Rebbel bij de bevers. Ze heeft zelf nooit bij de Scouting gezeten, maar is sinds 1996 beverleiding bij onze groep en dat bevalt haar erg goed.

Keet Kleur

Keet Kleur is een echte kunstenares. Ze is vrolijk, en er zit allemaal verf op haar kleding. Voor het dorp maakt ze samen met de bevers de mooiste dingen en versieringen. Keet kan in haar creativiteit en enthousiasme ook wel een beetje ondeugend of brutaal zijn.

Judy speelt Keet Kleur, ook zij houdt van knutselen en creatief bezig zijn. Op 6 jarige leeftijd is zij bij de Kabouters gegaan en heeft alle speltakken doorlopen. Ze is sinds 1996 beverleidster en al ongeveer 10 jaar actief als secretaris van het verenigingsbestuur van scouting Haaren.

Rozemarijn

Rozemarijn houdt heel erg van tuinieren. Ze weet dan ook precies hoe je mooie bloemen of groente en fruit in de tuin plant en verzorgd. Van die groenten en het fruit maakt Rozemarijn graag lekkere dingen en ze gaat dan ook vaak met ons koken of bakken.

Merel is zelf als bevers bij de scouting gekomen en heeft alle speltakken doorlopen totdat ze leiding werd bij de bevers.

Sterre Stroom 

Sterre Stroom is een stoere vrouw die houdt van kamperen en reizen. Ze is altijd in voor een speurtocht of gave activiteit. Ook op het water weet ze de weg te vinden. Ze heeft stapels fotoboeken van de verre reizen die ze gemaakt heeft en waar ze graag over vertelt.

Renske speelt de rol van Sterre en heeft zelf ook bij de scouting gezeten. Na een aantal jaren bij de scouting weg te zijn geweest, is ze nu weer elke week actief als Beverleiding.  

Stanley Stekker 

Stanley Stekker is de technische man van Hotsjietonia. Hij is gek op cijfers, schema’s en electronica. Alles wat kapot is kan hij maken en hij is heel handig met de GPS en kompas. Aan het huis van Stanley zie je meteen dat er een uitvinder woont. Gelukkig zijn alle gevaarlijke dingen goed opgeborgen.

Sander speelt de rol van Stanley Stekker. Sander heeft zelf altijd bij de scouting gezeten en is daarna leiding bij de bevers geworden, dat is hij nu  al weer een aantal jaar.

Nieuwsgierig naar de Bevers?

Kom dan eens kijken! Je mag drie keer vrijblijvend meedraaien bij de Bevers! Als je het leuk vindt, dan kom je gewoon elke week naar Hotsjietonia toe!

Ga naar de inschrijfpagina om je aan te melden voor de Bevers!

Voor meer informatie zie ook onze Informatiebrief speltak Bevers

Het laatste nieuws