Wat is scouting

Grenzen verleggen, uitdaging

Scouting is vooral leuk! Elke week hebben we een ander programma; leuke dingen doen met vrienden, je grenzen verleggen en de uitdaging aangaan. 

Bij Scouting Sint Joris Haaren besteden kinderen en jongeren op een actieve manier hun vrije tijd. Ze hebben veel plezier met elkaar, leren om samen te werken en respect te hebben voor anderen en de natuur.

 

Scouting staat voor uitdaging!

Scouting St. Joris biedt een gevarieerd en uitdagend programma aan. We hebben 4 speltakken (leeftijdsgroepen) voor jongens en meisjes van 4,5 tot en met 15 jaar. Onze 5e speltak is een groep voor mensen met een beperking; de Blauwe Vogels. Elke week komen de speltakken bij elkaar voor een andere uitdaging.

De hoogtepunten van het seizoen zijn de gezamenlijke weekenden en natuurlijk het zomerkamp, dat altijd plaatsvindt in de eerste week van de zomervakantie van de basisschool.

Scouting St. Joris iets voor jou?

Kom dan eens kijken! Je mag drie keer vrijblijvend mee doen, zodat je zelf kunt ervaren of scouting iets voor jou is! Dus wacht niet langer en neem contact met ons op!

Plezier, uitdaging en structuur

Kinderen beleven activiteiten die bol staan van plezier, uitdaging en samenwerking. Elke week zijn ze bezig met creatieve thema’s, aangepast aan de leeftijdsgroep. Spelen is nodig voor een gezonde ontwikkeling. Wij geven kinderen de ruimte om fysiek te bewegen, sociaal te experimenteren en zich te ontwikkelen. Ruimte om te ontdekken en te leren. 

Respect, zelfstandigheid en samenwerken

Scouting biedt kinderen en jongeren structuur. Al onze speltakken hebben betrokken leiders waarmee ze zich kunnen identificeren. Daarnaast kunnen ze gewoonweg ook lekker veel energie kwijt tijdens een scoutingochtend of middag. Bij de scouting krijgen ze de kans en ruimte om lekker wild te doen. Ze worden uitgedaagd, maar krijgen ook essentiële waarden meer. Daarbij leren ze wat respect voor elkaar is. Kinderen krijgen bij Scouting ruimte om zich sociaal te ontwikkelen, om fysiek te bewegen waardoor ze zich lekker in hun vel voelen.

Spelvisie, spelaanbod, richtlijnen en progressiematrix

Onze vereniging werkt naar de visie van Scouting Nederland. We hebben een erg breed spelaanbod: van survivallen tot koken en van knutselen tot pionieren. Verder werken we met speltakken (leeftijdsgroepen) en de daarbij behorende themaverhalen, zoals deze binnen Scouting Nederland vastgelegd zijn. Binnen de verschillende speltakken organiseren we activiteiten die aansluiten bij de leeftijfscategorie. Op deze manier is er een opbouw naar de volgende speltak waar het niveau weer hoger ligt. Dit heeft Scouting Nederland binnen de leerlijn en progressiematrix vastgelegd.

Natuurlijk begroeten wij graag nieuwe jeugdleden: Ben je nieuwsgiering geworden en lijkt het je leuk om eens mee te doen? Kom dan kennismaken! Je mag 3x meedoen. Het is helemaal vrijblijvend en je krijgt zo een goede indruk van de groep. Neem contact met ons op om je aan te melden. Hopelijk tot snel!!!