Scouts

Welkom bij de Scouts!

Meisjes en Jongens

Maandag
Junior scouts 18.30 – 20.00 uur
Senior scouts 19.00 – 20.30 uur

Wil je erop uit, de wereld ontdekken, op eigen benen staan en je eigen talenten en meningen ontwikkelen? Dan ben je bij de scouts op de juiste plaats. Bij de scouts wordt actie van je verwacht. Maar je doet het samen. Bij de scouts kun je op elkaar rekenen. Scouts zijn jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar. Ze komen elke maandagavond bij elkaar en zijn dan bezig met de meest uiteenlopende activiteiten. Steeds is er weer een nieuwe uitdaging.

Wie zijn we?

Bij de scouts moet je verder kijken dan je neus lang is, je eigen mening ontwikkelen. En om een mening te kunnen hebben, moet je dingen weten. Scouts zijn daarom nieuwsgiering naar hun omgeving. Ze willen van alles leren, bijvoorbeeld over de natuur, de samenleving of een andere cultuur. Daarbij krijg je hulp van de leiding of helpt de leiding je wel om je eigen programma te verzinnen of een activiteit te organiseren. Je bent vaak buiten bezig en dus ben je zuinig op de natuur. Dat is ook iets wat je belooft als je bij de scouts komt. De scouts zijn meiden en jongens van 11 tot 15 jaar. We dragen onze beige polo’s tijdens programma’s. Zo ben je herkenbaar als scout.

 

Speciale bijeenkomsten

Elke jaar zijn er ook een aantal grote activiteiten zoals een seizoensopening, weekendje of een hike.

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Meestal gaan we op de fiets naar de kamplocatie en slapen we in tenten en soms ook in een blokhut. Je bouwt je eigen keuken en kookt je eigen eten. Tijdens het kamp heb je veel lol!

Scoutswet

Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken. Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door, is trouw, waardebewust en zorgt goed voor de natuur. Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen.

Scoutsbelofte

Ik beloof mijn best te doen een goede scout te zijn,
iedereen te helpen waar ik kan
en te houden aan de Scoutswet.
Ik wil samen met anderen het goede zoeken en bevorderen.
Jullie kunnen op mij rekenen!

De leiding

De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet en wijzen je de weg. Ze maken het avontuur mogelijk door bijvoorbeeld een mooie plek voor het zomerkamp te reserveren, zorgen dat de tenten en materialen er zijn. Dat er een plan is wat jullie gaan doen en dat het op een veilige manier gebeurd. Ze doen dat voor hun plezier en de kans is groot dat ze ook wel eens iets geks doen. Daar moet je je niks van aan trekken, doe maar gezellig mee!

Meedoen met de Scouts?

Ben je nieuwsgierig geworden, kom op maandagavond dan eens vrijblijvend langs. Je mag 3 keer meedoen, dat is helemaal vrijblijvend! Laat je wel even weten dat je komt. Wij zijn namelijk niet altijd bij ons clubgebouw!

Interesse? Ga dan naar onze inschrijfpagina!

Meer informatie lees je ook in onze Informatiebrief Scouts

Het laatste nieuws