Welpen Mowgli

Welkom bij Welpen Mowgli!

Jongens
Zaterdag 14.00 – 16.00 uur

De welpen Mowgli is een speltak voor jongens in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Iedere zaterdagmiddag komen wij samen en gaan we samen met Mowgli op avontuur. We doen allerlei dingen om te pionieren, koken, EHBO-en, maar leren ook meer over de natuur, communicatie of theater. Zo is er elke week iets anders te doen. Ga jij ook mee op speurtocht?

 

Wie zijn we?

Bij de welpen Mowgli dragen we het uniform van de scouting of onze groene polo’s met Mowgli erop.

De welpen zijn ingedeeld in groepjes (nesten) van 4 tot 5 jongens in verschillende leeftijden. Bij een aantal spelen wordt er tussen de nesten onderling gestreden. Binnen een nest leren de jongens onderling samen te werken, waarbij de oudste welp, die gids is, wat extra taken krijgt. Hij kan daarnaast geholpen worden door een hulpgids.

 

 

Speciale bijeenkomsten

Naast de wekelijkse bijeenkomsten hebben we ook regelmatig speciale bijeenkomsten. In het begin van ons seizoen is er altijd een seizoensopening met alle leden van Scouting Sint Joris Haaren.

Een keer per jaar doen wij een grote activiteit, de jungledag, met alle welpen uit onze regio. Ook hebben we elk jaar een weekend, we slapen dan een nachtje op ons eigen scoutinggebouw en daar en doen wij leuke dingen.

En het hoogtepunt van het jaar is ons zomerkamp. Onze kampen zijn altijd gebaseerd op een thema dat als rode draad dient tijdens het kamp. 

Avontuur in de rimboe

Vind jij het leuk om als welp allerlei avonturen te beleven in de rimboe? De oude, grijze wolf Akela, is je begeleider. Je leert veel over de wildernis van Baloe, de bruine beer. Bagheera, de zwarte panter, is de beste jager van de rimboe. Hij kent alle sporen en sluipt als de beste. Je kunt ook lekker luisteren naar de mooie verhalen van de oude olifant Hathi. Hij is meer dan 100 jaar oud en heeft veel meegemaakt. Als je welp wordt bij Scouting leer je nog veel meer over dieren.

 

 

Welpenwet

Een welp speelt samen met anderen in de jungle.
Een welp is eerlijk, vriendelijk en zet door.
Een welp zorgt goed voor de natuur.

Welpenbelofte

Ik beloof mijn best te doen een goede welp te zijn,
iedereen te helpen waar ik kan
en mij te houden aan de Welpenwet.
Jullie kunnen op mijn rekenen!

De leiding

 

Akela

Ik ben Danielle Verhoeven, oftewel Akela. Ik ben leiding bij de welpen sinds ik in 2006 mee op kamp ben gegaan als kookstaf. Ik vond dit zo leuk dat ik nooit meer weg ben gegaan. Ik volg de SPH opleiding van Fontys in Eindhoven en vind het erg leuk om met kinderen te werken. 

Baloe

In 1986 ben ik, Geert van der Heijden, als Bever begonnen bij de groep. Ik heb na de bevers alle speltakken doorlopen. 

In augustus 2008 ben ik begonnen bij de welpen als staflid. Het bezorgen van een leuke en soms leerzame middag voor de jongens is een leuke uitdaging. 

Chil

Wout van Diessen is lid van de welpenstaf sinds 1981. Ik ben welp, verkenner en scout geweest en daarna gevraagd of ik in de welpenleiding wou komen. 

Het blijft een mooie uitdaging om de jeugd telkens weer een fijne middag te bezorgen. Belangrijk hierbij is dat je ook in je spelen met de tijd meegaat, maar ook de basis van je spel (Het jungleverhaal) niet uit het oog verliest. De kampen zijn voor mij ook telkens weer een hoogtepunt en een mooie afsluiting van het scoutingseizoen.

Als neventaak ben ik al jaren penningmeester van de Welpen-Mowgli. 

Hathi

Mijn naam is Catrien Snellen en op mijn 15de ben ik gevraagd voor de welpenleiding. Er waren in Haaren nog geen welpen, en dus was het voor mij en mijn 5 mede-stafleden een hele uitdaging om te gaan draaien met 21 welpen. In onze scoutinggroep waren de welpen de derde speltak, nu zijn er inmiddels 5. Je zult begrijpen dat een speltak draaien binnen zo’n grote groep nu heel anders is dan vijfendertig jaar geleden.

Met veel plezier ben ik nog steeds leiding van de welpen Mowgli.

Op een spannend avontuur met Welpen Mowgli?

Wil jij net als Mowgli met de welpen op avontuur? Kom dan eens een keer kijken! Je mag zelfs 3 keer meedoen met onze welpen om te kijken of jij het leuk vindt.

Interesse? Ga dan naar onze inschrijfpagina.

Het laatste nieuws